likilerin gelimesi her iki lkenin de karnadr

19.03.2023 - Pazar 06:50

ukri, Dileri Bakan Mevlt avuolu ile Kahire'deki Tahrir Saray'nda yaptklar ba baa ve heyetler aras grmelerin ardndan dzenlenen ortak basn toplantsnda konutu.

Trkiye ile her alanda iletiimi srdrmek iin abaladklarn kaydeden ukri, "Salam zemine sahibiz ve Trkiye ile ilikileri gl bir ekilde yeniden kuracamzdan eminiz. Trkiye ile Msr arasndaki ilikilerin gelimesi her iki lkenin de karnadr." ifadelerini kulland.

- "BLGESEL VE ULUSLARARASI KONUDA ORTAK BR VZYONUMUZ VAR"

Trkiye ile birok blgesel ve uluslararas konuda ortak bir vizyona sahip olduklarn vurgulayan ukri, Trkiye ile ilikilerin yeniden gl bir ekilde balamas ve bykelilerin geri dnmesi konusunu ele aldklarn belirterek, iki lke arasndaki iletiim kanallarnn ak olmasn ve koordinasyonun devamn arzuladklarn ifade etti.

ukri, Msr'daki Trk yatrmlarn gelitirmek ve nndeki engelleri amak iin alacaklarn vurgulayarak, yle devam etti:

"Msr'da eitli alanlarda Trk yatrmlar vard. Gemi yllarda iki lke arasndaki ticaret hacmi 9 milyar dolara ykseldi. Bu iki lke iin nemli bir rakam. Hatta Trkiye'nin Msr'daki yatrmlar 2.5 milyar dolara ulat."

Trk yatrmclarn Msr'daki yatrmlarn, ticari ve sanayi faaliyetlerini nemsediklerini syleyen ukri, "Ayrca Msr'n lkeye yatrmc ekmesi iin projeleri bulunuyor. Bu da Trk i insanlarn gelecek dnemde ekecektir." diye konutu.

ukri, iki tarafn da grmede blgenin yeniden istikrara kavumas ve meydan okumalara kar gcn yeniden toparlamas iin yaplmas gerekenlere dair derinlemesine grlerini ortaya koyduunu kaydetti.

Msr Dileri Bakan ukri, grmede ayrca, Suudi Arabistan ile ran arasndaki normalleme, Filistin konusunun yan sra, Suriye, Libya ve Ukrayna-Rusya savann eitli ynlerden yansmalarn ele aldklarn szlerine ekledi.

ALINTI KAYNAK: https://www.star.com.tr/politika/sukri-iliskilerin-gelismesi-her-iki-ulkenin-de-cikarinadir-haber-1773903/

YORUM YAZ